Colocviu 2024

Suprarealismul astăzi

Brașov, 11-12 iulie 2024

Conferința ALGCR de anul acesta va porni de la ideea discutată la finalul întâlnirii anterioare, Suprarealismul astăzi. Vom marca astfel centenarul publicării primelor manifeste ale suprarealismului și consacrării conceptului.

Moștenirea suprarealismului este imensă, în literaturile pentru care dimensiunea politică nu înseamnă privarea literaturii de esența ei, ci se află în centrul intenției ei imaginative și performative. Suprarealismul este un mod de a transforma literatura în act si gest, iar acestea au atât o funcție estetică, cât și una politică.

Vă invităm să vorbim despre formele și modurile suprarealismului și în relația lui cu lumea socială: afirmă el în primul rând libertatea artistului sau luptă pentru eliberare în general?

În afara caracterului ocazional al centenarului, colocviul va extinde preocupări și investigații recente foarte interesante din spațiul nostru intelectual și cultural: expozițiile dedicate lui Victor Brauner, grupului Infra-Noir sau lui Jacques Hérold, publicarea seriei de Opere ale lui Gellu Naum (sub îngrijirea Simonei Popescu, autoarea unui important studiu despre Naum și suprarealism), cartea Deliei Ungureanu, From Paris to Tlön. Surrealism as World Literature, cartea lui Michael Finkenthal, Grupul Infra-Noir, o reuniune de singurătăți, și altele.

Argumentar

Invitație de participare
Descarcă fișierul
call-for-papers.pdf

Program

Brașov, 11-12 iulie 2024

Book of abstracts

Rezumatele lucrărilor
Descarcă fișierul
abstracts.pdf

Detalii

Adresă

Aula Universității Transilvania
Iuliu Maniu nr. 41A, Brașov

Contact

Telefon: 0268 474059
Email: f-lit@unitbv.ro, algcr@yahoo.com

Interval

11-12 iulie 2024
orele 9.30-19.00

Distribuiți pagina
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email